VIA FERRATA DE LES GORGES DE SALENY – 2016

VIA FERRATA DE LES GORGUES DE SALENY – 08/10/2016

Descripció de la ruta:

Avui hem tornat a fer aquesta via ferrata i l’excusa per fer-la a sigut una petita lliçó teòrica/pràctica de ràpel a càrrec del nostre company Santi portant per primera vegada a la ferrata…els companys Je, Nuri i Xevi, a més dels habituals Carmen, Irene, Santi, Pep, Joan, Antonio i jo.

Per accedir a la via ferrata venint de La Bisbal d’Empordà- Palamós. agafem direcció Llagostera, i girem a la cruïlla que ens portaria a Romanyà de la Selva, (la G-6612), passat el Km 4 a 500 metres a la dreta tenim un trencall i la zona d’aparcament.

Trobem l’aparcament ple de cotxes de gent que, com nosaltres, també han vingut a fel.la…

Una vegada col•locats els arnesos comencem l’aproximació, caminant pista avall fins que un pal indicatiu de camins ens mena per un corriol a ma dreta fins la font de Panedes. L’aigua de la font de Panedes és picant i ferruginosa. S’accedeix per unes escales que baixen dins una modesta estructura que fa d’aixopluc.

Passat el paratge de la font que conforma una placeta, seguim pista amunt una curta estona, fins que un corriol a la nostre dreta, amb pal indicatiu ens mena avall a les gorges de Saleny i escrit a mà…ferrata de Saleny.

Així dons, baixem fins la riera de Saleny. Aquí trobem un petit pont de fusta que travessem amb moltes ganes de arribar al Gorg o Pou dels Goges a on comença la ferrata.

Es tracta d’una ferrata curta i fàcil, amb una mica de tot, ideal per persones que es vulguin iniciar en aquesta modalitat. Situada en un lloc ombrívol i atapeït de vegetació, fel.la després de dies plujosos… es espectacular.

Aquesta ferrada fou construïda a l’any 2002, per Albert Gironès, creador de varies ferrades, (Agulles Rodones, Cala del Molí), consta de tres trams ben diferenciats:

Pou dels Goges, (així s’anomena també a les Bruixes bones o Fades). Preciós paisatge enmig d’un un engorjat molt estret

Ressalt de la Murtra: Amb canvi constant de d’una riba a l’altra de la riera amb ajuda de uns quants ponts tibetans, de 8 metres, 11 metres, 13 metres, 13 metres, 25 metres.

Abans de arribar al tram del Salt del Llop, tenim la zona del ràpel amb unes escales molt dretes que ens porta al punt de ancoratge…i una caiguda en diagonal, perfecta per a principiants com nosaltres. Un cop tots hem rapelat continuem la via ferrata.

Salt del Llop: amb 60 metres de desnivell és el tram més llarg. Pont himàlaia, pont tibetà, pont de fusta. Aquesta part final de la ferrada és la més espectacular. A partir de l’últim pont nepalí, la via pren altura per sobre de la riera, anem flanquejant, per anar a buscar el pont tibetà que podrem observar per sobre nostre. Aquest pont no presenta cap dificultat, així podrem practicar per prendre habilitat davant de ponts més compromesos.

El pont ens porta al final de la via ferrada, molt a prop d’on hem deixat el cotxe

Per sortir després de l’últim pont prenem camí que ens allunya del riu. En una pineda girem esquerra fins GR amb marques blanques i vermelles i no l’abandonem fins al cotxe, donant per acabada aquesta interesant sortida, que si be no hem caminat gaire, de ben segur que haurem agafat més “agulletes” que si es tractés de una llarga caminada.

Salut i bones caminades!!

Desnivell acumulat: 190 metres
Alçada mínima – màxima: 78 metres –170 metres
Distància aproximada: 2,14 km.
Ruta circular: si
Temps de ruta total: 3 hores
Zona de ruta: Gavarres-Santa Cristina d’Aro/Romanyà
Data de la sortida: 8 d’Octubre de 2016

Galeria d’imatges

Anar a les fotos

Localització

Track

Tagged: , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *