Tracks 2014

Balmes de les Baconeres – Sant Miquel de Sorerols – Roques i cova de la Bora Fosca – Cova dels Teixidors

Ruta extreta del Wikilocquero JEP BOIX: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6516930, molt ben explicada…gracies per penjar-la.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

La Vall – reserva natural de La Massana – Torre de la Massana

La reserva forestal de la Maçana, al massís de les Alberes, és un bosc singular, que no ha estat tallat des de fa 120 anys, i que se l’ha deixat créixer en estat natural, sense interferència de cap mena d’explotació forestal o agrícola durant tot aquest període, i amb una minsa explotació ramadera, centrada sobretot als prats superiors, i que ha permès que faigs i roures, principalment, a més d’altres espècies, hagin desenvolupat exemplars espectaculars. L’isolament relatiu del lloc i les condicions d’humitat han creat una zona de forta biodiversitat. Els arbres morts i en descomposició han produït un procés saprofític singular del qual depenen nombroses espècies, en condicions que no es donen en els boscos mantinguts, fet que ha convertit la reserva de la Maçana és una zona de protecció particular a nivell europeu, ja que hi ha poques zones amb unes condicions bioclimàtiques semblants. Té igualment un gran interès paisatgístic, pel contrast de la vegetació, el rocam i el relleu. A la tardor la riquesa cromàtica és insuperable.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Santa Coloma de Farners – Balcó i gorgs de Penjacans – Castell i ermita de Farners – Pas o cova de l’Os – Parc de Sant Salvador

“El sot de Penjacans és un dels indrets més desconeguts i feréstecs del terme de Santa Coloma de Farnés. Encerclat pels rocams del Turó del Vent i Roca Guillera, es presenta com a fondalada infranquejable. Dins del sot, el color del verd domina el paisatge. El verd de la molsa sobre les pedres. El verd de les fulles tapant el cel. El verd de les falgueres, galzerans, ridortes i esbarzers barrant el pas. La llum es fa impenetrable. La humitat i el soroll de l’aigua inunda l’atmosfera. En la soledat del torrent, el més petit soroll anòmal, dispara l’adrenalina i fa aixecar els pèls de punta. Et sents poca cosa. Et sents dins de la terra. A la part més oculta del sot es nota una presència sobrenatural. No és estrany que els noms d’aquests llocs fantasmagòrics facin referència al Diable, a l’Infern o les Bruixes. El torrent de Penjacans, neix als plans de Santa Victòria de Sauleda i fins a Can Planes Vell, serpenteja tranquil. L’antic camí d’Arbúcies a Santa Coloma, resseguia el torrent en aquest primer tram. És a partir de Can Planes Vell i sobre tot a sota La Casilla, on comença a fer una fonda i fosca clotada amb un seguit de salts i gorgs, enmig de parets verticals de granit. A la part més fonda s’hi troba el Gorg del Diable, amb un salt d’aigua d’uns 15 metres. Recomanable la visita després d’un dia de pluja. Ja al tram final un seguit de tolls conviden al bany. Acaba el torrent, donant les seves aigües a la riera Major, prop del Molí d’en Massaneda.”

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Cala Montgó – La Foradada – Cala Ferriol – Cala Montgó

Tot i el desnivell, el camí és fàcil de fer, amb pendents que no passen de moderats. Solament cal tenir cura als punts on el sender passa proper al penya segat . Transita per corriols, però també per força trams de pista. És ben senyalitzat (senyals blancs i vermells del GR) però hi concorren altres corriols i pistes que poden despistar el caminant. Tot i que hi ha rètols a totes les cruïlles amb direccions, horaris estimats i rutes properes.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Queralbs – Font de l’Home Mort – Cova de les Encantades – mina Saragossa – camí miner

Excursió d’ itinerari circular molt bonic i variat. Una sortida atípica de muntanya, dons no anem a assolir cap cim, però la sensació de caminar per l’alta muntanya està present a cada moment. Cal tenir en compte la intensa acció minera que tingué el terme de Queralbs des de temps antic, època del funcionament de les cèlebres fargues ripolleses. La Farga de Queralbs, va existir i funcionar fins a principis del segle passat. Com a testimoni de l’antiga acció minera, són les nombroses boques de mina encara observables en diferents indrets del terme, especialment en la vall d’Estremera. Els anys d’explotació minera van marcar el territori i la vida social dels habitants i van deixar un patrimoni que actualment podem conèixer amb la “Ruta de les Mines”.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Balma dels Ferrers-Pla de Marenyol-Forat de les Tombes-Bufadors de Beví

Una excursió molt interessant que ens ha permès conèixer una zona plena de referències. La zona de Besora i Llaès és d’una riquesa immensa, que cal conèixer i gaudir. Balmes dels Ferrers -pla de Marenyol-fageda de Bonbac i Forat de les Tombes i Bufadors de Beví Al final de Santa Maria de Besora, un trencant a mà esquerra amb un indicador que ens informa que aquest es el camí de Ripoll passant per Llaers, es una pista “emporlanada” que agafem fins la cruïlla del camí de l’ermita de Sant Mohí ( pal informatiu),i que es troba a 300 metres abans de arribar al coll de Beví.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Platja de Garbet(Llançà)-Colera-Sant Miquel de Colera-Puig d’Esquers-Llançà

Geogràficament la serra de l´Albera s’estén per la comarca de l´Alt Empordà des del coll del Pertús a la Jonquera fins a Portbou. Té una llargària aproximada de 25km i el seu punt més elevat és el Puig Neulós, a 1.257m d´alçada. Donat l´alt valor natural i paisatgístic d´aquest indret, part de la muntanya de l´Albera està protegit des de 1986 com a Paratge Natural d´Interès Nacional. Està format per dos sectors ben diferenciats. L´espai de Requesens-Baussitges s´estén per la seva part occidental mentre que a l´est tenim l´espai de Sant Quirze de Colera-La Balmeta tots dos separats pel coll de Banyuls. Aquest segon sector s´estén a ponent de la carena cimera del Puig d´Esquers, carena per on hem caminat durant aquesta excursió. Itinerari mitjà que recorre els cordals de les muntanyes entre Llançà i Colera. Hi ha múltiples bifurcacions durant el recorregut. A la majoria d´elles trobarem un pal indicador que ens marcarà el camí a seguir.Com també senyals de pintura color groc pels camins. Només existeix un punt d´aigua, la font de Sant Miquel prop de l´ermita de Sant Miquel de Colera.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Fageda d’en Jordà – Castell de Colltort – Sant Miquel de Sacot – Volcans de Santa Margarida i Croscat

Per bé que una sortida al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa es pot considerar com a clàssica, sempre resta algun racó desconegut i sorprenent per a descobrir, amb aquesta sortida, hem fet una escombrada dels punts clau del parc. (Bona sortida per els fotògrafs)

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Cingles del Far – Grau de Santa Anna – Castell de Fornils – Grau i cova de Goleró

Esplèndida caminada pels cingles del Far.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Muntanyes d’Ullà – Castell del Montgrí – ermita de Santa Caterina

Excel·lent excursió circular que ens a permet, en una matinal, recórrer en part el tram més feréstec del Massís muntanyós del Montgrí, que engloba els cims de Puig Anell, o Puig Rodó, a la muntanya d’Ullà fins el Castell de Montgrí i d’aquí tornant enrere fins el coll de la Creu, baixant a Santa Caterina. Ruta semblant a la d’alta muntanya amb un desnivell considerable al inici de la ruta per pujar a la Muntanya d’Ullà amb molta pedra, però amb la recompensa de les vistes, i que si el dia ho permet, són espectaculars. El massís del Montgrí domina les planes dels dos Empordà i ens deixa contemplar, pel sud, les Gavarres i el Montseny, per l’est gaudim de les vistes de la Muntanya de Begur, el mar Mediterrani, les Illes Medes i Roca Maura, més al nord contemplem la totalitat de la Badia de Roses, El Paní, la muntanya de Verdera, la Serra de l’Albera, la de les Salines … Si seguim girant mirem bocabadat el Massís del Canigó, tot el cordal del Pirineu fins al Puigmal…impressionant!!!.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Juià – Castell de Juià – Santuari de Els Àngels – castell de Palagret – Sant Joan de Saern

Sortida de muntanya, la feta aquest cap de setmana, pujant als Àngels, des de Juià.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Peratallada – Llabià – Ullastret – Peratallada

L’home del temps, predeia per aquest cap de setmana, pluges abundants, per això, hem decidit fer una caminada tranquil·la amb vistes de que si l’encertava no tinguéssim problemes per recular rebent la mínima aigua possible… Així dons, deixem els cotxes a Peratallada, ha on només s’hi pot entrar caminant. Afortunadament, el cotxe s’ha d’aparcar abans de creuar les portes de la vila. Carrerons estrets, de pedra, façanes amb heures, patis interiors, queden protegits per les muralles i el fossat que els envolten. En els darrers anys han proliferat els restaurants, les terrasses i les botigues de productes artesanals, però respectant l’arquitectura medieval. És un bon lloc per a una passejada romàntica i un bon sopar. Sortim de Peratallada per la porta del Fossat i passem a l’altra banda de la carretera per arribar davant l’església de Sant Esteve de Peretallada. Sant Esteve és l’església romànica protegida com a bé cultural d’interès local del municipi de Forallac.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Monells – Millas – Planils – Corça

Plàcida sortida per la zona de Monells, Millars, Cassà de Pelràs, Planils i Corçà. Hem deixat els cotxes al costat del Rissec a Monells, avui la sortida la hem fet tota seguida, acabant força tard per l’esmorzar… La ruta a transcorregut per camins amples, on la conversa fluïa sense parar i on els bassals de l’aigua caiguda en aquests dies ens feien fer alguna exhibició de verticalitat, i com no podia ser d’altra manera, també hem caminat per estrets senders, alguns de les quals l’hem trepitjat per primera vegada, (sempre hi ha algun per descobrir).

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Als Metges per corriols (Sant Cebrià de Lledó)

Feia més d’un any que no pujava als Metges i ja en tenia ganes. Pujar sempre m’ha suposar buscar o fer una ruta diferent a les que hem anat fent fins ara o si més no, algun camí o corriol acabat de netejar. Avui no buscàvem res més que saludar i esmorzar amb en Ramón dels metges.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Flaçà – Riuràs – Pedrinyà – Púbol – La Pera – Flaçà

Era un 24 d’Agost del 2012, quant al migdia es donava la noticia de que s’havia iniciat un incendi a Madremanya, i que es va estendre per Sant Martí Vell, Flaçà, Sant Joan de Mollet i la Pera. Al final de la lluita contra el foc varen quedar cremades 222 hectàrees. La sortida d’avui la hem dedicada, en part, a passar per el lloc del incendi per veure en quin estat estant els boscos, després de un succés com aquest.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Canapost – ermita de la mare de Déu de Socors – Peratallada – Clots de Sant Julià

Avui hem celebrat l’aniversari d’en Juan amb un esmorzar/dinar dins una barraca situada l’espessor del bosc d’en Torró, entre Canapost i Peratallada.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

La Bisbal – Sant Sadurní – Monells – Cruïlles – La Bisbal

La ruta de aquest diumenge ens ha servit per passar per la mancomunitat de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, fent una parada per esmorzar al restaurant “el roure blanc” de Monells.

Visita la realització d’aquesta ruta