2 març, 2013 dgamez

SANTA MARIA DE SOLIUS – ELS CARCAIXELLS D’EN DALMAU – EL MONCLAR – ROCA PONÇA

Foto de Grup

SANTA MARIA DE SOLIUS – ELS CARCAIXELLS D’EN DALMAU – EL MONCLAR – ROCA PONÇA: 02/03/2013

Descripció de la ruta

Aquesta ruta comença i finalitza al aparcament del santuari de Santa Maria de Solius, si be, el track, indica el començament al castell de Solius, l’explicació es que fins arribar al cim del castell, el GPS no hem va funcionar correctament.
Aquesta vegada ens hem desplaçat a l’Ardenya, per fer una de les clàssiques rutes que ningú hauria de deixar de fer.
Un dels principals trets que caracteritzen el massís de l’Ardenya són els doms granítics que s’alcen imponents d’entremig el bosc. En aquest itinerari hem passat per un pont penjant, hem grimpat per castells rocallosos com intrèpids aventurers i hem gaudit d’unes vistes esplèndides des dels cim del puig Montclar. Es tracta d’una excursió inoblidable que, de ben segur, que repetirem. Recordeu: no recomanable si es pateix de vertigen
Interesant i entretinguda ruta, que sortint del santuari de Santa Maria de Solius, (El Monestir Cistercenc de Santa Maria de Solius va ser fundat el dia 21 de gener de 1967, després del Concili Vaticà II, per un petit grup de monjos provinents del Monestir de Poblet), passem per la roca i cova dels Moros, castell de Solius, Can Llaurador, hem visitat el menhir de can Llaurador per arribar a la par més “divertida” de la ruta(tot i que cal mantenir l’atenció en els llocs més compromesos) els Carcaixells d’en Dalmau, Es tracta d’uns relleus que s’han d’anar superant amb l’ajuda d’instal•lacions artificials fixes, com ara cadenes, cables i cordes, sense deixar al marge un pont penjat que permet creuar damunt d’un tall profund que separa dos blocs rocallosos, el pas del Aritjols, tot aquest camí ens a portat a fer el cim del Montclar de 407 metres, cim emblemàtic d’aquestes contrades.
Fet el cim toca baixar i ho farem per un corriol molt costerut, passant per la Roca l’Esfinx o Tòtem del Montclar i que desemboca al coll del Montclar. Hem passat per el Mas de Can Duran del Gatellar, per arribar als boscos que malauradament el març del 2012 varen patir un infortunat incendi, passem per la planta de compostatge de can Duran (l’abocador de Solius), i arribem després de una plàcida caminada, primer per la carretera de l’abocador i després per una ampla pista a la zona d’escalada per excel•lència de aquestes contrades: la Roca Ponça i les Roques Bessones, fins tornar altre vegada al santuari de Santa Maria de Solius a on donem per finalitzada aquesta impressionant ruta.

Desnivell acumulat: 340 metres
Alçada mínima – màxima: 35,70 metres – 405 metres
Distància: 11,63 km.
Ruta circular: si

Accessos: hem de anar fins Santa Cristina d’Aro per acostar-nos a Solius i el Santuari de Santa Maria de Solius…començament i final de la ruta
Data de la sortida: dissabte 2 de Març del 2013
Temps empleat: 5,20 hores.

Galeria d’imatges

Anar a les fotos

 

Localització

Track

Tagged: , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *