29 maig, 2010 dgamez

RASOS DE TUBAU I TORRENT DE ESTIULA

RASOS DE TUBAU I TORRENT DE ESTIULA: 29/05/2010

Descripció de la ruta

Sortida cap una de les zones més desconegudes, despoblades i poc transitades entre les comarques del Ripollès i del Berguedà: els Rasos de Tubau. Sortim des de la font de Querol, zona de pícnic controlada, situada a la dreta del riu Merdàs i a pocs metres de la carretera comarcal GI-401 (Campdevànol – La Poble de Lillet), a tocar el càmping Pirinenc. Ens hem enfilat fins al punt més elevat, el Morro d’Ulà o Pedró de Tubau, passant per alguns masos i esglésies enrunades, com la de Sant Quintí de Puig-rodon o la de Sant Marc de Estiula. Canviant al vessant sud, al coll del Faig General, per fer la descoberta de la cova de Llentes, de la cova vam passar per l’església de Sant Feliu de Estiula (força conservada, exteriorment) i per acabar aquesta interessant sortida, varem seguir el torrent de la Cabana per contemplar bocabadats els seus impressionants gorgs.

Desnivell acumulat: 1,007.94 metres

Alçada mínima – màxima: 723 metres – 1,543 metres

Distància aproximada: 26,25 quilometres

Ruta circular: si

Accessos: A Campdevànol agafem la carretera Gi-401, direcció a Gombrèn i a uns tres quilometres trobem a l’ esquerra el càmping Pirinenc . A tocar el càmping un caminoll que davalla fins travessar el riu Merdàs, (som a la font de Querol, zona de pícnic controlada i principi de la ruta)

Data de la sortida: 29 – 05 – 2010

Integrants de la sortida: Loli, Carmen, Je, Pep, Salvador, en Joan “Furnet”, Carmen C., Ramon, Xevi M. Pastor, Josep J. I Ricardo.

Galeria d’imatges

Anar a les fotos

Localització

Track

Tagged: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *