27 novembre, 2010 dgamez

OSOR – SANT MIQUEL DE SOLTERRA

OSOR – SANT MIQUEL DE SOLTERRA: 27/11/2010

Descripció de la ruta

Ruta per assolir el cim de les Guilleries, feta el dissabte, 27 de novembre de 2010 amb un temps de 6 hores amb parades i amb la sorpresa de trobar neu acabada de caure la nit anterior.

Sortim d’Osor per la carretera en direcció a Anglès, i a uns 200 metres de la sortida del poble trobem un rètol verd que ens indica una desviació cap a la dreta. Aquesta primera part del camí la farem seguint el GR-178 (camí d’en Serrallonga).

Seguim els senyals del GR i tot pujant, en uns 20 minuts arribem al Baier, que és una casa abandonada de tres plantes amb porta adovellada de mig punt i finestres quadrangulars amb llinda monolítica.

Passat el Baier comencem a trobar fortes pujades, que anem superant sense cap dificultat i que ens permeten arribar en poc temps a una alçada des de la que podem contemplar a la nostra dreta el cim de Sant Miquel de les Formigues i les cases i masos de la Riba d’Amunt, la Riba d’Avall, El Gomis, Sant Miquel de Solterra, El Ripoll, Can Cercenedes…

Quan ja portem més d’una hora caminant ens trobem de sobte amb El Gelats. Passem pel costat de la casa i seguim pujant fins que un parell de quilòmetres més amunt trobem una cruïlla amb indicacions clares que ens diuen que no girem a la dreta ja que abandonarem el GR. Nosaltres girem a la dreta, abandonem el GR i seguim els cercles de color taronja. Hem de seguir uns 600 metres i ens topem amb la cruïlla que empalma amb el camí que ve de la Font dels Abeuradors.

A partir de aquest punt és molt fàcil de seguir el camí, ja que està indicada amb rètols metàl•lics que ens donen la distancia i direcció cap al cim de Sant Miquel de Solterra o de les formigues. Només cal seguir amunt i fer cas dels senyals indicadors verds fins arribar a la Font Sa Guarda

Uns 10 metres abans d’arribar a la Font Sa Guarda veiem, a l’esquerra del camí, una petita senda i un rètol que ens indica que ja només falten 970 metres pel cim.

Aquesta senda, molt marcada i amb indicadors que ens guien fins el cim, transcorre entre faigs i roures és, en el nostre cas amb l’entorn nevat, una autèntica postal. Hem de anar en compte de no tenir una relliscada amb la neu i pugem amb molt de compte. Al arribar al cim, aquest ens ofereix les espectaculars vistes a les que ens té acostumats les grans alçaries …. A valgut la pena arribar fins aquí.

El nom de Sant Miquel de Solterra o de les Formigues, prové de la gran quantitat de formigues voladores que es troben en aquest punt cap al final de l’estiu. Tant és així que a la base de la creu hi ha representades 3 formigues metàl•liques de gran tamany.

La tornada la farem pel mateix lloc, així, tornem a baixar senda avall i reprenem el camí de la pista en direcció a la cruïlla a on enfilàvem al cim. Aquesta cruïlla està just en el punt on hi ha el rètol que ens indica Osor a 8,1 km En aquest punt ens desviem cap a l’esquerra i entrem al GR-83, per tant tampoc aquí tenim problemes d’orientació ja que els senyals blancs i vermells ens porten directament a Osor.

Poc més d’un quilòmetre i mig després de prendre la cruïlla arribem a La Riba d’Amunt aquesta es una casa restaurada amb molta cura. Al mas, ens indican que podem agafar un corriol acabat de netejar que pertany a una antiga ruta que va de Osor a Viladrau, així dons agafem aquest caminoll que en fortes baixades, ple de fulles i pedres al terra ens deixa al collet del Mal Graó, molt a prop del mas Ripoll, un gran mas al peu del camí. Als 20 minuts de passar pel Ripoll arribem a Osor.

Desnivell acumulat: pujant: 869 metres, baixant: 886 metres
Alçada mínima – màxima: 341 metres – 1.207 metres
Distància aproximada: 19,1 quilòmetres
Ruta circular: si

Accessos: Arribem fins a Osor, principi i fi de la ruta

Data de la sortida: 27/11/2010

Integrants de la sortida: Loli, Carmen, Conxita, Martí, Salvador, Toni, en Joan “Furnet”, Carmen C., Manel L., Ramon, Xevi M., Josep J. Josep V., Magi i Arianna.

Galeria d’imatges

Anar a les fotos

Localització

Track

Tagged: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *