27 gener, 2013 dgamez

CALONGE – RUTA MEGALÌTICA

CALONGE – RUTA MEGALÌTICA: 27/01/2013

Descripció de la ruta

Magnífica ruta, la feta aquesta setmana, curta de quilometratge, força trencacames però intensa amb descobertes, per ferla hem empleat un temps de 5 hores,38 minuts.
Estreta del company “Wiki” capità haddock, magníficament detallada i com anunciat: Calonge – 1ª Ruta Megalítica Coves-Menhir – Pedrera.
La veritat es que l’hem variat un xic: Hem arribat amb els cotxes i hem començat a caminar des de sota la Creu de Castellar, al carrer del Pla de l’Estany, a la urbanització del mas Ambrós en comptes de sortir des del pàrquing de Calonge, així hem pogut gaudir més temps entre muntanyes i hem combinat part de les rutes megalítiques nº1 amb la nº4.
Hem visitat la imponent Pedrera del Folc, de on van extreure la pedra dels espigons de Sant Antoni, el menhir de Can Mont, les pedres en Cercle?, la cova de Can Mont, Mirador de Ruàs, (preciós mirador en un gran grup de grans roques granítiques, contemplant tota la vall dels Molins , la muntanya de Fenals i Romanyà). Hem passat per la bonica font Nina, la cova d’en Savalls, cova Bona i cova M, tot de pas i fent camí hem visitat un gran abric just al costat del camí, el mas Terrades i mas Rosselló, Font i safareig del campament,( bonic racó on baixa molta aigua si ha plogut recentment , l’aigua prové de la mateixa zona de la Font Nina). A 500 metres passat la font del campament, comença un llarg, costerut i molt interessant corriol que es troba en molt bon estat, gracies a la tasca del CLUP ALPÍ PALAMÓS que ha desenvolupat aquesta feixuga feina de neteja’l… les nostres felicitacions. Aquí trobem la part més important de coves…cova del Pi, del Cap de Gos, de l’Abella, de l’Ullastre, del Xuclamel, del Migdia, de la Roca Negra, Des Gat Vaire, Des Gamarus, De Sa Guilla, de la Roca Esquerdada, d’en Rino, d’en Sardineta, a més de un munt de roques amb algun abric més o menys important. Una ruta que hores d’ara tan sols està senyalitzada amb fites de pedres al llarg del camí, i que es fa imprescindible el GPS, per trobar com a mínim l’entrada als diferent corriols.
Una vegada fora del corriol, en un pla sobre Castellbarri, (deduïm que devien ser camps de vinyes) decidim no anar a visitar les ruïnes de Castellbarri, per qüestió de temps i ens dirigim a can Mont per veure l’alzina monumental, passem per davant les runes de can Margarit de Dalt fins el cim de la Creu de Castellar, magnífic mirador de Calonge i les valls del voltant a on es fem la foto de grup de rigor i donem per acabada aquesta impressionant sortida.

Desnivell acumulat: 366 metres
Alçada mínima – màxima: 171 metres – 293 metres
Distància: 13,85 km.
Ruta circular: Si
Accessos: ens hem d’enfilar fins al carrer del Pla de l’Estany, a la urbanització del mas Ambrós de Calonge.
Data de la sortida: 27/01/2013
Temps empleat: 5:38 hores

Galeria d’imatges

Anar a les fotos

 

Localització

Track

Tagged: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *